چهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
همایش بین المللی «حقوق بین الملل و بازی های رایانه ای: دستاوردها، چالش ها و راهکارها» _ فراخوان مقاله

فراخوان مقاله برای همایش بین المللی
«حقوق بین الملل و بازی های رایانه ای: دستاوردها، چالش ها و راهکارها»

 
 
مقدمه
در سال های اخیر رشد فناوری های نوین، ابعاد مختلف زندگی انسان را تحت تأثیر قرار داده است. یکی از این ابعاد که ارتباط جدایی ناپذیری با رشد فناوری دارد، بُعد سرگرمی است. بازی های رایانه ای نیز از جمله سرگرمی هایی هستند که از ابتدای خلق شدنشان تا کُنون محبوبیت آنها افزایش و ضریب نفوذ آنها در میان طیف های سنیِ متفاوتی گسترش پیدا کرده است.
سابقۀ بازی های رایانه ای به زمان های نه چندان دور باز می گردد؛ در ابتدا بازی ها از اشکال و چند ضلعی های ساده ای تشکیل می شدند که هدف از طراحی آنها سرگرم کردن کودکان بود ولی با گذشت زمان و پیشرفت فناوری، بازی های رایانه ای هم چهرۀ جدی تری به خود گرفتند و خود را به عنوان یک صنعت بزرگ و پُر سود به جهانیان معرفی کردند؛ صنعتی که اگرچه در ظاهر هنوز به عنوان یک سرگرمی شناخته می شود اما موفق شده است ضمن اثرپذیری از مسائل مختلف بشری از جمله مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره، بر زندگی بشر اثرگذار نیز باشد.
این اثرپذیری و اثرگذاری متقابل، مسائل حقوقی را نیز در دو سطح ملی و بین المللی تحت تأثیر قرار داده است. در حالیکه این مسئله در سطح ملی به دلیل سیستم اجرایی، قانونگذاری و قضایی مشخص و متمرکز، چالشی چندان جدی به حساب نمی آید، لیکن در سطح بین الملل به دلیل تنوع بازیگران و نبود یک قدرت مشخص و متمرکز می تواند چالش بر انگیز باشد و همین امر لزوم مطالعۀ ارتباط میان حقوق بین الملل و بازی های رایانه ای را برجسته می نماید.
این ارتباط را می توان بر اساس «ماهیت صنعت بازی های رایانه ای» و «محتوایی که در بازی ها ارائه می شود»، مورد بررسی قرار داد. اقتضای ماهیت صنعت بازی های رایانه ای، درگیر ساختن رشته هایی چون حقوق بین الملل اقتصادی و حقوق بین الملل مالکیت فکری را با این صنعت اجتناب ناپذیر می سازد. از سوی دیگر، محتوی درون بازی های رایانه ای که تعیین کنندۀ سبک بازی ها نیز می باشد و می تواند به انواع مختلفی از جمله مسابقه ای، معمایی، ورزشی، استراتژی، ماجراجویی و جنگی تقسیم شود، می تواند با توجه به عناصر درون بازی با گرایش های مختلف علم حقوق ارتباط برقرار سازد. بر این اساس، می توان به ارتباط بین بازی های رایانه ای خشن و جنگی با حقوق بشر و حقوق بشردوستانه اشاره کرد.
این موضوع از این جهت برای انجمن قابل تأمل است که حقوق بین‌الملل نوین، پس از تأسیس سازمان ملل متحد و تحت تأثیر منشور، ارکان و فعالیت های این سازمان شکل گرفت و رشد یافت بطوریکه بدون اغراق بسیاری از اجزای حقوق بین الملل نوین، مدیون فعالیت های سازمان ملل متحد و نظام ملل متحد است.
سازمان ملل متحد به دنبال آن است که از طریق سازکارهای متعدد و متنوع از جمله سازکارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، صلح و امنیت بین المللی را در سطح جهان بگستراند و همانطور که مورد اشاره قرار گرفت بازی های رایانه ای در مسائل مختلف از جمله سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده اند و همین فرایند می تواند نقطۀ تلاقی بین حقوق بین الملل و بازی های رایانه ای باشد.
با توجه به مقدمۀ پیش گفته، انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد از یک سو با توجه به گسترش و افزایش محبوبیت بازی های رایانه ای و از سوی دیگر پر کردن خلاء مطالعاتی در زمینۀ ارتباط میان حقوق بین الملل و بازی های رایانه ای در راستای ایفای نقش مرجعیت علمی خود، در نظر دارد با همکاری نهادهای ملی و بین المللی، همایش بین المللی «حقوق بین الملل و بازی های رایانه ای: دستاوردها، چالش ها و راهکارها» را در روزهای ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ برگزار نماید.
 
 
محورهای همایش
 
الف. حقوق بین الملل و ماهیت صنعت بازی های رایانه ای:
حقوق بین الملل اقتصادی و بازی های رایانه ای؛
حقوق بین الملل مالکیت فکری و بازی های رایانه ای؛
حقوق توسعه و حقوق همبستگی و بازی های رایانه ای؛
قاچاق کالا و ارز و بازی های رایانه ای؛
 
ب. حقوق بین الملل و محتوای بازی های رایانه ای:
تروریسم و بازی های رایانه ای؛
جرائم سازمان یافته و بازی های رایانه ای؛
حقوق بشر و بازی های رایانه ای؛
حقوق بین الملل بشردوستانه و بازی های رایانه ای؛
صلح و امنیت بین المللی و بازی های رایانه ای؛
مسولیت و مصونیت دولت ها و بازی های رایانه ای.
 
بدین وسیله از صاحب نظران و پژوهشگران دعوت می شود تا چکیدۀ مقاله خود را متناسب با محورهای همایش و با رعایت نکات زیر ارسال نمایند.
۱. چکیده مقاله که نباید از ۲۵۰ کلمه تجاوز نماید(۱) به صورت تایپ شده در محیط word (۲)، همراه با نام و نام خانوادگی(۳) و درجۀ تحصیلی و علمی(۴) و شغل نویسنده(۵)، نشانی پستی(۶) و پُست الکترونیکی(۷) و تلفن تماس ثابت و همراه(۸) تا حداکثر ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ (۹) از طریق پست الکترونیکی به دبیرخانه همایش ارسال شود(۱۰)؛ از نویسندگان محترم تقاضا می شود به منظور تسهیل در برقراری ارتباط با ایشان و تسریع فرایند داوری، موارد ده گانۀ فوق را رعایت نمایند؛ در غیر اینصورت انجمن مسئولیتی در قبال پاسخ به این عزیزان نخواهد داشت.
۲. هر نویسنده تنها می تواند یک چکیدۀ مقاله ارسال نماید؛ در صورت ارسال مقالات متعدد از یک نویسنده، در مرحلۀ اول مقاله ای که به صورت انفرادی نوشته شده باشد و در مرحلۀ دوم مقالۀ مؤخر مورد پذیرش قرار خواهند گرفت.
۳. در صورت تأیید طرح یا چکیدۀ مقاله، از نویسندگان محترم درخواست خواهد شد تا متن مقالۀ خود را جهت بررسی نهایی حداکثر تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ از طریق پست الکترونیکی به دبیرخانه همایش ارسال نمایند. مقالۀ ارسالی باید صرفاً برای این همایش نوشته شده و پیش تر در همایش دیگری ارائه نشده یا در نشریه دیگری چاپ نشده باشد. مسئولیت عدم رعایت شرط اخیر بر عهدۀ نویسنده (نویسندگان) است.
۴. عدم اطلاع به نویسندگان به معنی عدم پذیرفته شدن چکیدۀ ایشان است. همچنین یادآور می شود که تأیید چکیده مقاله لزوماً به معنای تأیید اصل مقاله نخواهد بود.
۵. مقالات برگزیده اعم از ارائه شده و ارائه نشده در همایش، در مجموعه مقالات همایش به چاپ خواهند رسید.
۶. یاد آور می شود که اصلی ترین معیار داوری مقالات، کیفیت و ارتباط آنها با محورهای همایش است؛ از این رو، مقالات دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و نیز دکتری در صورتیکه این معیارها را رعایت نمایند، مورد استقبال قرار می گیرند. شایان ذکر است که از میان مقالات ارسال شده از سوی دانشجویان، یک مقاله به عنوان مقالۀ برگزیدۀ دانشجویی مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
 
نحوۀ نگارش مقاله برای همایش:
از استادان و پژوهشگران گرامی خواهشمند است مقاله های ارسالی خود را مطابق با شرایط ذیل تهیه و ارسال نمایند:
۱. مقاله ارسال شده باید حاوی مطالب جدید در حوزۀ محورهای ارائه شده در همایش باشد و پیش از این در جای دیگری ارائه و یا منتشر نشده باشد.
۲. مسئولیت محتوای علمی مقاله و حفظ حقوق مولفان، مترجمان و ... به عهدۀ نویسنده یا نویسندگان است.
۳. فونت مورد استفاده برای خلاصه و اصل مقالات باید B Zar با اندازۀ ۱۴ باشد. خلاصۀ مقاله باید حداکثر در ۲۵۰ کلمه همراه با واژگان کلیدی ارایه گردد و حجم اصل مقاله باید بین ۱۰ تا ۱۴ صفحه یا بین ۸۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ واژه (شامل زیرنویس ها) باشد.
۴. هیئت علمی همایش حق ویراستاری مقالات را برای خود محفوظ می دانند.
۵. شیوۀ رفرنس دهی در مقاله ها به شکل زیرنویس و به ترتیب زیر است:
o      کتاب: نام و نام خانوادگی، عنوان کتاب، نوبت چاپ، مکان: انتشارات، سال چاپ، صفحه یا صفحات.
o      مقاله: نام و نام خانوادگی، عنوان مقاله، نام نشریه، مشخصات نشریه (شماره، سال چاپ و ...)، صفحه یا صفحات.
o   مقاله چاپ شده در کتاب: نام و نام خانوادگی، عنوان مقاله، عنوان مجموعه مقالات (نام و نام خانوادگی ویراستار)، ناشر، سال چاپ، صفحه یا صفحات.
 
 
 
تاریخ های مهم:
۱. فرصت ارسال چکیدۀ مقاله: تا ۱۵ اسفند ۱۳۹۴
۲. اعلام نتایج داوری چکیدۀ مقاله: ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
۳. فرصت ارسال اصل مقاله: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵
۴. اعلام نتایج داوری اصل مقاله ها و دعوت از سخنرانان: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵
۵. زمان برگزاری همایش: ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵
 
اطلاعات تماس:
پایگاه اینترنتی انجمن: www.iauns.org
نشانی رایانامۀ (ایمیل) دبیرخانۀ همایش:  sec@iauns.org
نشانی دفتر انجمن:  تهران، خیابان کریم خان، نبش خیابان شهید عضدی(آبان)شمالی، ساختمان دانشگاه علامه طباطبائی، پلاک ۷۶، کدپستی ۱۵۹۷۶۳۳۱۳۱، طبقه دوم، اتاق۲۰۱، انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد.
تلفن: ۸۱۰۳۲۲۰۱ – ۰۲۱
در صورت وجود هرگونه ابهام و یا پرسش در خصوص همایش، با رایانامۀ aranjbar4iauns@gmail.com مکاتبه نمایید.

آیین نامه کمیته جوانان انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد



اطلاعات بیشتر