انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می کند:
دوره آموزشی
« دیوان بین المللی دادگستری؛ تبیین و توسعه قواعد حقوق بین الملل »
نقش آفرینی مراجع قضایی بین المللی در روند تبیین و تفسیر قواعد حقوق بین الملل همواره موجب کاهش مشکلات و نارسائی ها در ارزیابی و شناسایی قواعد شده است. از آنجا که در هنگام بروز اختلاف هر دولتی بر دیدگاه خود متکی است، این مراجع بین المللی به عنوان نهادهای رسمی حقوقی داور نهایی حل و رفع چنین اختلافاتی هستند که عملکردشان در تبیین قاعده و تعیین محتوای آن بسیار حائز اهمیت است. این مسأله بویژه زمانی ارزش مضاعف می یابد که بدانیم اساساً فرایند فوق امری فنی و حقوقی است که صرفنظر از توافق یا عدم توافق دولت ها می بایست توسط قضات بی طرف صورت پذیرد. قضاتی که همواره باید منافع جامعه بین المللی را مد نظر داشته باشند و این اختیاری است که دولت ها به آنها داده اند.
در این میان دیوان بین المللی دادگستری حائز جایگاه ویژه ای است. رویه قضایی دیوان به عنوان گنجینه ای ارزشمند در راه یافتن شرایط شکل گیری و شناسایی قواعد حقوق بین الملل، نقشی اساسی و مهم را ایفاء می نماید. در واقع از آنجا که تبیین، تفسیر و تعیین محتوای قواعد حقوق بین الملل همواره بستر ایجاد اختلافات زیادی میان دولت ها بوده است، سپردن این وظیفه به نهادهایی که اعضاء آن را کارشناسان و متخصصان حقوق بین الملل تشکیل می دهند، تنها و بهترین راه حل ممکن برای جلوگیری از تداوم چنان اختلافاتی می باشد. بنابراین می توان گفت کارکرد اصلی رویه قضایی، تعیین قواعد و محتوای دقیق آنهاست. به واقع این در عرصه معرفت قضایی مراجع قضایی بین المللی است که حرکت قواعد در زمان و انطباق پذیری آنها با تحولات روز را مورد بررسی و شناسایی قرار دهند.
عملکرد دیوان بین المللی دادگستری به عنوان رکن قضایی سازمان ملل متحد (و به نمایندگی از جامعه بین المللی) سرشار از نمونه هایی است که در آن دیوان اقدام به تبیین و تفسیر قواعد حقوق بین الملل نموده است. همچنین ازآنجاکه شناسایی قواعد عام حقوق بین الملل تنها از رهگذر دیوان بین المللی دادگستری امکان پذیر است، جایگاه این نهاد بیش از سایر نهادهای حقوقی و قضایی بین المللی موجود جلوه می یابد.
انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد دارای مقام مشورتی شورای اقتصادی اجتماعی در چارچوب اهداف اساسنامه و رسالت آموزشی خود به منظور آگاهی بخشی و شناخت در زمینه ارکان و حوزه های فعالیتی سازمان ملل متحد، دوره آموزشی سالانه ۱۴۰۳ را به موضوع دیوان بین المللی دادگستری اختصاص داده است تا با حضور اساتید و صاحب نظران برجسته این حوزه، ضمن بررسی ساختاری و روشمند این نهاد مهم بین المللی، رویه آن در راستای تبیین و توسعه قواعد حقوق بین الملل را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.
با حضور اساتید برجسته حقوق بین الملل
زمان: ۸ و ۹ اسفند ماه ۱۴۰۳
مکان: خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن خیام
جهت آگاهی از برنامه دوره آموزشی >اینجا< کلیک نمایید.
*لازم به ذکر است یک کارگاه آموزشی با عنوان«آشنایی با اسناد، منابع و انتشارات دیوان بین المللی دادگستری» برای علاقمندانی که در این دوره ثبت نام می کنند در نظر گرفته شده است.
تاریخ برگزاری کارگاه: شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳
مکان برگزاری کارگاه: خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن خیام
شرایط و نحوه ثبت نام :
از علاقمندان محترم شرکت در این دوره درخواست می گردد، تصویر فیش واریز را همراه با اطلاعات ذیل در قالب فایل وُرد تا تاریخ ۷ اسفند ماه به آدرس ایمیل iauns.ir.۲۰۱۱@gmail.com ارسال نمایند (لطفاً در قسمت موضوع ایمیل «ثبت نام در دوره آموزشی» قید شود).
نام و نام خانوادگی به پارسی:
نام و نام خانوادگی به انگلیسی:
رشتۀ تحصیلی:
مقطع تحصیلی:
شماره تلفن همراه:
**در پایان دوره، گواهینامه از سوی انجمن به شرکت کنندگان اعطاء خواهد شد.
(اعطای گواهینامه منوط به حضور کامل در دوره است و برای کارگاه ۱۱ اسفند گواهی مجزا صادر می شود)
(شماره تماس:۸۱۲۸۴۷۸ - ۰۹۱۲)