دوشنبه ۰۳ شهریور ۱۳۹۹

فراخوان مقاله

سمپوزیوم انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد به مناسبت هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس سازمان

 

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد سمپوزیوم نوشتاری برخط با موضوع «سازمان ملل متحد، تلاش برای برابری در جهان نابرابر» را همزمان با هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد در تالار گفتگو برگزار می نماید.

سازمان ملل متحد در تدارک برنامه های هفتاد و پنجمین سال تأسیس خود بود که از همان اولین ماه های سال ۲۰۲۰، ویروس کرونا و بیماری مهلک کووید-۱۹ به تدریج در نقاط مختلف دنیا گسترش یافت و به بحرانی پیش روی این سازمان که همانندی در طول حیاتش نداشت، تبدیل شد. آثار چندوجهی و عواقب بهداشتی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تهدیدِ جدید سلامتی جهانیان، خیلی زود در همه جا نمایان شد.

سازمان ملل، حتی قبل از پدیداری این بیماری همه گیر، از چندسال پیش در سخت ترین شرایط پس از تشکیل خود به سرمی برد. تهدیدات و مشکلات عدیده بین المللی، نقش مخرب ایالات متحده آمریکا در دوران ترامپ، به چالش کشیدن همکاری های بین المللی به عنوان اصل مهم نظم جهانی، نفی چندجانبه گرایی، بحران اعتماد، مشروعیت و کارایی و نیز نادیده انگاری موازین حقوقی بین المللی از جمله مؤلفه های دشواری های پیش روی سازمان اند.

سازمان ملل متحد در طول حیات خود، به تشکیل مجموعه ای از نهادها، تدوین و تمرین اسناد و فرآیندها و تولید دانش در زمینه های مختلف دست یازیده و در عین محدودیت ها یک قدرت هنجاری معتبر است. بعد از جنگ دوم جهانی، سازمان بر پایه یک اجماع جهانی پیرامون برابری و کرامت انسانی شکل گرفت. لیکن در واقعیت، ساختار و عملکرد آن نمایش نابرابری شد. این نابرابری در بحران کرونا، به بارزترین شکل ممکن خود را نشان داد.در این بحران، حتی در  جوامع پیشرفته و در حال پیشرفت بیشترین خطر و صدمه را مردم آسیب پذیر، فقیر، سالمند، دارای معلولیت و غیره تحمل می کنند.

کوشش های سازمان ملل متحد در این بحران جهانی به طریق معمول از طریق ارکان و نهادها، تشکیل جلسات، تصویب قطعنامه ها، تدوین گزارش، ارائه سخنرانی، کمک های بشردوستانه و گسیل نمایندگان انجام شد.به ویژه دبیرکل ملل متحد تلاش های قابل توجهی در دوران همه گیری ویروس کرونا داشته است. وی در مورد شرایط نامطلوب جهان، فروپاشی آن به ویژه از منظراقتصادی و آثار این وقایع بر افراد آسیب پذیر اشاره کرده و هشدار داده است.در مرور ادبیات دبیرکل، بیماری واگیردار، تراژدی نابرابری خوانده شده که در کشورهای مختلف  نابرابری نظام های بهداشتی، شکاف در حمایت اجتماعی، عدم برابری ساختاری، تکرار و استمرار نسل های نابرابری و بین نسلی نمادهای آن است. آنتونیو گوترش به نابرابری موجود در نهادهای بین المللی و در رأس آن، سازمان ملل متحد معترف و خواستار اصلاح آنها در جهت نقش بیشتر کشورهای در حال توسعه در تصمیم گیری ها می باشد.

امید می رفت که با باز خوانی تاریخ، اهداف، اصول، فعالیت ها و تحلیل آنها در قالب برنامه های هفتاد و پنجمین سال تأسیس، توجه مردم جهان به این تجربه تاریخی سه ربع قرن جلب شود و تبلور خواست مردم جهان برای مصون داشتن نسل های آینده از جنگ، به تجربه منحصر به فرد همکاری بین المللی جان تازه ای دمیده و امکان نقش آفرینی بیشتر برای آن فراهم آید. این مهم امروز بیش از پیش کم فروغ می نماید.

 

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، در راستای اهداف اساسنامه خود و همچنین با عنایت به شرایط بهداشتی جامعه، در طلیعه هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد در مهرماه سال جاری، دومین سمپوزیوم تالار گفتگو را با عنوان «سازمان ملل متحد، تلاش برای برابری در جهان نابرابر» آغاز می نماید.

 

عمده محورهای سمپوزیوم (و نه محدود به آنها) عبارت است از:

۱- ارکان، نهادها و حقوق سازمان ملل متحد و نابرابری

۲-تلاش های سازمان ملل متحد در پایان دادن به استعمار

۳-اقدامات سازمان برای ارتقاء و رعایت برابر حقوق انسان ها 

۴-سازمان ملل متحد و برابری جنسیتی

۵-سازمان ملل متحد، شیوع بیماری های مسری و نابرابری با تاکید بر ویروس کرونا

۶-سازمان ملل‌متحد، بحران محیط زیست و تغییرات اقلیم و نابرابری

۷-گرسنگی، نابرابری، توسعه و امنیت

۸-حقوق بین الملل و بحران نابرابری در سازمان ملل متحد

۹-سازمان ملل متحد و نابرابری در تجارت 

۱۰-سازمان ملل متحد و نابرابری در دنیای دیجیتال

۱۱-سازمان ملل متحد، توسل به زور و نابرابری

۱۲-سازمان ملل متحد، تروریسم و نابرابری .

.......

این سمپوزیوم دوهفته ای از ۱۹ مهر ۱۳۹۹ آغاز و تا روز ملل متحد (۳ آبان) ادامه خواهد داشت و حاصل کار به صورت مجموعه مقالات دیجیتال توسط انجمن منتشرخواهد شد.

از استادان و پژوهشگران حقوق بین الملل، روابط بین الملل، علوم سیاسی، حقوق بشر و نویسندگان محترم و علاقمندان به مطالعات سازمان ملل متحد دعوت می نماییم با ارائه مقاله در این سمپوزیوم مشارکت کنند و مطالب خود را جهت داوری و انتشار در تالار گفتگوی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با رعایت نکات گفته شده در ذیل حداکثر تا تاریخ ۵ مهرماه ۱۳۹۹ به ایمیلiauns.ir.۲۰۱۱@gmail.com ارسال کنند.

لطفا توجه فرمایید که حجم مقالات باید بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه باشد و ارجاعات به صورت هایپرلینک (در مورد منابع آنلاین) یا درون متنی مانند روش معمول در وبلاگ های تخصصی خواهد بود.

مثال هایپرلینک:

  • همانگونه که دبیرکل ملل متحد در فراخوان مورخ ۳۰ آوریل ۲۰۲۰ خود یادآور شده است ...
  • نویسنده در این مقاله (ص. ۸) متذکر شده است که ...

در ارجاعات درون متنی به این ترتیب عمل شود: (نام و نام خانوادگی نویسنده، نام اثر، سال انتشار، شماره ص)

مقالات باید با فرمت مایکروسافت ورد تهیه شوند و علاوه بر متن حاوی نام، عنوان و عکس نویسنده باشند.

برای اطلاعات بیشتر به شیوه نامه نگارش مراجعه فرمایید: اینجا

 

آخرین مطالب

آیین نامه کمیته جوانان انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد



اطلاعات بیشتر