همایش سالانه انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد
«نقش شورای اقتصادی اجتماعی در تحقق اهداف منشور ملل متحد»
تحولات سیاسی سال های اخیر و چالش های منتج از آن برای نظام بین الملل و سازمان ملل متحد در حالی به موضوع اصلی بحث بدل گشته که ریشه های اساسی این رویدادها در مسائل اقتصادی و اجتماعی نهفته است. قدرت های در حال ظهور، جمعیت رای دهنده ناراضی و بدگمان، تغییرات شگرف عرصه فناوری، بی عدالتی فزاینده و استمرار فقر، و بحران مالی، همگی برآمده از متغیرهای اقتصادی و اجتماعی یا تحت تاثیر آنان است.
نگاهی گذرا به وقایع جهانی، نشان از تلاش هم افزا و هماهنگ بین المللی برای واکاوی و علاج اقتصادی و اجتماعی بحران های حال حاضر ندارد. این در حالی است که در ساختار ملل متحد، «شواری اقتصادی و اجتماعی» با عنایت به اهمیت موضوعات اقتصادی و اجتماعی پیش بینی شده است.منشور ملل متحد ضمن تاکید بر پیشرفت اجتماعی و اقتصادی، در بند سوم ماده اول بر جنبه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همکاری های بین المللی، تصریح دارد. از این رو، انجمن ایرانی سازمان ملل متحد در نظر دارد هشتمین همایش سالیانه خود را با محوریت موضوعات اقتصادی و اجتماعی و تمرکز بر «شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد» در بهمن ماه سال جاری برگزار نماید.
منشور ملل متحد، شورای اقتصادی و اجتماعی را سازوکار اصلی سازمان جهت نیل به اهداف مندرج در منشور، و به تبع آن هدف غایی ملل متحد یعنی «دوری از جنگ و حفظ صلح و امنیت بین المللی» می داند. در راستای وظایف مصرحه در فصول نهم و دهم منشور، فعالیت و ساختار شورای اقتصادی اجتماعی همزمان با دگرگونی های مستمر و گسترده در سطح بین الملل، دستخوش تغییر شده است تا موضوعاتی همچون پیشگیری از جرم و عدالت کیفری، مواد مخدر، علم وفناوری در راستای توسعه، موضوعات زنان، محیط زیست و ایدز در دستور کار آن قرار گرفته است. همگام با فعالیت این شورا، کارگزاری ها و نهادهای دیگر ملل متحد یا خارج از آن نیز اقداماتی در این عرصه انجام داده اند؛ تا حدی که مسائل اقتصادی و اجتماعی در حال تبدیل به یکی از اجزای مهم ارزشیابی حقوق بشر به شمار می آید.
امید می رود همایش سال ۱۳۹۵ انجمن با موضوع «نقش شورای اقتصادی اجتماعی در تحقق اهداف منشور ملل متحد» بتواند به بررسی محورهای ذیل بپردازد:
۱. تحولات موضوعی در دستور کار و تغییرات ساختاری شورای اقتصادی اجتماعی مانند انحلال کمیسیون های قبلی (مثل کمیسیون حقوق بشر) و تشکیل کمیسیون و نهادهای جدید (مانند کمیسیون علم و فناوری برای توسعه)
۲. رابطه میان شورای اقتصادی اجتماعی و مؤسسات و کارگزاری های تخصصی سازمان ملل متحد؛ تحلیل رابطه حقوقی میان آنان، نظام گزارش دهی و موازی کاری های موضوعی در برخی فعالیت ها مانند توسعه و امور بهداشتی.
۳. ارتباط با دیگر ارکان سازمان ملل متحد؛ مجمع عمومی، شورای امنیت و کمیسیون تحکیم صلح
۴. ترویج و حمایت از حقوق بشر، حقوق زنان، نقش کمیسیون حقوق بشر و کمیسیون مقام زن در تدوین و توسعه حقوق بشر و حقوق زنان
۵. تحلیل فعالیت های شورا در حل معضلات علائق مشترک بشری مانند محیط زیست و توسعه پایدار
۶. چالش های پیش رو شورا با عنایت به تغییرات چشم گیر بین المللی مانند افزایش حضور کنش گران غیردولتی، شبکه های بین الملی و بین دولتی و سازمان های منطقه ای و تخصصی
برگزار کنندگان همایش از شما فرهیختۀ گرامی، دعوت به عمل می آورند تا با ارائه مقاله در یکی از محورها و با توجه، و نه محدود به نمونه های پدیدارها، مفاهیم و طرز رفتارهای اشاره شده بر غنای این همایش بیافزایید.
مهلت ارسال خلاصۀ مقاله: تا ۰۱ مهر ماه ۱۳۹۵
اعلام نتیجۀ بررسی خلاصه ها: ۱۵ مهرماه ۱۳۹۵
ارسال اصل مقاله هایی که خلاصۀ آنها پذیرفته شده است: تا ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۵
اعلام نتیجۀ بررسی مقاله ها: ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۵
تاریخ برگزاری همایش: نیمه اول آ ذر ماه ۱۳۹۵
انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد بر اساس رویۀ خود، مقالات پذیرفته شده چه آنها که فرصت ارائه در همایش را بیابند و چه آنها که چنین فرصتی نیابند را در یک مجموعه مقالات چاپ خواهد کرد.
****************************
اصول نگارش مقاله برای همایش سالیانه انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد
از استادان و پژوهشگران گرامی خواهشمند است مقاله های ارسالی خود را مطابق با شرایط ذیل تهیه و ارسال نمایند:
- مقاله ارسال شده باید حاوی مطالب جدید در حوزۀ محورهای ارائه شده در همایش باشد و پیش از این به صورت جزئی یا کلی در جای دیگری ارائه و یا منتشر نشده باشد.
- مسئولیت محتوای علمی مقاله و حفظ حقوق مولفان، مترجمان و ... به عهدۀ نویسنده یا نویسندگان است.
- فونت مورد استفاده برای خلاصه و اصل مقالات باید B Zar با اندازۀ ۱۴ باشد. خلاصۀ مقاله باید حداکثر در ۲۰۰ کلمه همراه با واژگان کلیدی ارایه گردد و حجم اصل مقاله باید بین ۱۵ تا ۲۰ صفحه باشد.
- هئیت علمی همایش حق ویراستاری مقالات را برای خود محفوظ می دانند.
- شیوۀ ارجاع دهی در مقاله ها به شکل زیرنویس و به ترتیب زیر است:
کتاب: نام و نام خانوادگی، عنوان کتاب، نوبت چاپ، مکان: انتشارات، سال چاپ، صفحه یا صفحات.
مقاله: نام و نام خانوادگی، عنوان مقاله، نام نشریه، مشخصات نشریه (شماره، سال چاپ و ...)، صفحه یا صفحات.
- لطفاً چکیده مقاله و در صورت پذیرفته شدن، اصل مقاله را مطابق با مهلت های اعلام شده به آدرس پست الکترونیک sec@iauns.org ارسال نمایید و از طریق شماره تلفن ۸۱۰۳۲۲۰۱ – ۰۲۱ و یا موبایل ۰۹۱۲۸۱۲۸۴۷۸ از دریافت مقاله خود اطمینان حاصل نمایید.