گزارش نهمین دوره مسابقات ملی شبیه سازی جلسات دیوان بین المللی کیفری (موت کورت) یادواره هانری دونان
تهیه و تنظیم:اعظم پازدار
تحقق عدالت و مبارزه با بی کیفری(Impunity) مهمترین هدف حقوق بین الملل کیفری است که برای دست یابی به آن تلاش های مستمر و فراوانی در سطح جامعه بین المللی صورت گرفته است. برگزاری مسابقه های شبیه سازی دیوان بین المللی کیفری و آشنا کردن دانشجویان حقوق با چگونگی رسیدگی در دیوان به صورت عملی (Clinical)، اقدامی است در راستای رسیدن به این هدف.
امسال نیز دفتر نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران با همکاری انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه و موسسه مطالعات و پژوهش های حقوقی شهر دانش، نهمین دوره مسابقات ملی شبیه سازی جلسات محاکمه دیوان بین المللی کیفری (موت کورت) یادواره هانری دونان را در روز پنج شنبه۲۶ مرداد ۱۳۹۶ در محل سالن اجتماعات مجتمع توانبخشی جمعیت هلال احمر در تهران برگزار کردند.
مراسم با قرائت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران شروع شد.
مسابقات این دوره با حضور ۱۶ تیم متشکل از گروه های سه نفره ،از دانشگاه های شهید بهشتی، علامه طباطبایی، دانشگاه مفید قم،دانشگاه دولتی قم ،پردیس فارابی دانشگاه تهران،دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه، دانشگاه مازندران، دانشگاه تربیت مدرس،دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تهران برگزار شد. این تیم ها در مقابل دو محکمه، یکی در محل سالن همایش و دیگری در سالن موزه مجتمع توانبخشی جمعیت هلال احمر به رقابت پرداختند.
دکتر علی خالقی(استاد دانشگاه تهران )،دکتر امیرمقامی(استاد دانشگاه اصفهان)،دکتر هاجر سیاه رستمی(استاد دانشکده هلال احمر)،دکتر اصغریان(استاد دانشگاه آزاد-واحدتهران شمال)،به عنوان هیأت قضات دادگاه اول حضور داشتند.
دکتر ابراهیم بیگ زاده (استاد دانشگاه شهیدبهشتی )،دکتر هیبت اله نژندی منش (استاد دانشگاه علامه طباطبایی)،دکترجبار اصلانی(استاد دانشکده هلال احمر)،دکتر کتایون حسین نژاد(رئیس پیشین دپارتمان ارتباطات و همکاریها در کمیته بین المللی صلیب سرخ در دفتر تهران) هیأت قضات دادگاه دوم را تشکیل می دادند.
مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات با ایراد بیاناتی از سوی دکتر ابراهیم بیگ زاده استاد برجسته دانشگاه شهیدبهشتی همراه بود، پس از ایشان نیز آقای دکتر علی خالقی و همچنین خانم ژیلت رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ سخنان پایانی خود را ارائه نمودند.
در پایان نیز آقای دکتر عسکری-دبیرکل انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد-سخنانی ارائه نمودند.
از کمیته دانشجویی انجمن ایرانی مطالعات ملل متحد که پنج نفر از اعضای خود را به عنوان منشی برای این دوره از مسابقات معرفی کرده بود تقدیر و تشکر به عمل آمد،و به خانمها پریناز توفیقی و نفیسه اسدپور به عنوان منشی های دادگاه اول و خانم میترا دودانگه ای و آقای حسن عباسی و آقای صدرا نجفی نژاد به عنوان منشی های دادگاه دوم گواهی شرکت در مسابقه و تندیس مسابقات اهدا گردید.
در نهایت این مسابقات با معرفی ۴ تیم برتر با اهدای جوایز و دریافت گواهی شرکت در این مسابقات به شرکت کنندگان به پایان رسید. تیم اول دانشگاه تهران متشکل از خانم صدف وفا و آقایان سهیل قاسمی بجد و برنا باطنی با مربی گری خانم مرجان قتبری ،تیم دوم از دانشکده روابط بین الملل متشکل از آقایان امیرمحمد شهریاری و سید علیرضا جلالی و علی اکبر ملکی با مربی گری آقای مرتضی نادری ،تیم سوم از دانشگاه مازندران متشکل از آقایان میثم یعقوبی و کامران شیخی و میلاد مهرابی کوشکی ،تیم چهارماز دانشگاه شهید بهشتی متشکل از خانم ها آوا سالیانی و ثنا رحمن ستایش و اقای صدرا نبوی بودند.
آقای سهیل قاسمی به عنوان بهترین پژوهشگر Researcher)) و سرکار خانم آوا سالیانی به عنوان بهترین ارائه دهنده Mooter)) انتخاب شدند.همچنین عنوان بهترین لایحه و کیفر خواست به تیم دانشگاه قم متشکل از آقایان پوریا حیدری و محمد حسین بهرامی سامانی و مصطفی یکتافر و تیم دانشگاه بهشتی متشکل از خانم ها آوا سالیانی و ثنا رحمن ستایش و آقای صدرا نبوی اختصاص یافت.