چهاردهیمن دور منطقهای مسابقات شبیهسازی دیوان بینالمللی کیفری، موت کورت یادواره هانری دونان (جنوب آسیا)
ایران، تهران، هتل استقلال، ۱۵-۱۳ آذرماه ۱۳۹۷
چهاردهمین دور مسابقات منطقهای موت کورت یادواره هانری دونان (جنوب آسیا) از ۱۳ تا ۱۵ آذرماه ۱۳۹۷ و با حضور ۱۰ تیم از ۵ کشور، برای دومین بار به میزبانی ایران، در هتل استقلال تهران برگزار شد.
مسابقات شبیهسازی دادگاهها و محاکم داخلی و بینالمللی، دارای سابقهای طولانی در دانشگاهها و مراکز آموزشی کشورها است که با هدف آموزش عملی دانش حقوق، برگزار میشود. در این گونه مسابقات، دانشجویان، به طور معمول، در قالب تیمهای سه نفره، به ایفای نقش وکیل مدافع و دادستان میپردازند و استادان، در نقش قضات دادگاه، به سنجش و ارزیابی دانش حقوقی تیمها بر اساس معیارهایی همچون تسلط به اسناد، رویهی قضایی داخلی و بینالمللی موجود، رعایت نزاکت و زمان اختصاص یافته، میپردازند.
سابقهی برگزاری نخستین دور مسابقات ملی موت کورت یادوراه هانری دونان در ایران، به ده سال گذشته (۱۳۸۸) برمیگردد که به ابتکار دفتر کمیته بینالمللی صلیب سرخ برگزار شد و طی این دهه، دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه، جمعیت هلال احمر، انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد و مؤسسه پژوهشهای حقوقی شهر دانش، در برگزاری آن، همکاری و مشارکت داشتهاند. دهمین دور منطقهای مسابقات جنوب آسیا، به میزبانی ایران، در سال ۱۳۹۳ (۲۰۱۴) در مرکز جامع توانبخشی و مرکز موزه و اسناد ملی جمعیت هلال احمر ایران برگزار شد. نخستین دور این مسابقات، در سال ۱۳۸۰ (۲۰۰۱) برگزار شد.
در چهاردهمین دور مسابقات منطقهای موت کورت یادواره هانری دونان (جنوب آسیا) که از ۱۳ تا ۱۵ آذرماه ۱۳۹۷، در هتل استقلال برگزار شد، ده تیم از پنج کشور، به شرح زیر شرکت داشتند:
دکتر نسرین مصفا،دکتر حسین سادات میدانی،دکتر کاظمی ابدی،دکتر پوریا عسکری،دکتر محسن عبدالهی و دکتر امیر ساعد وکیل هیئت قضات ایرانی حاضر در این مسابقات بودند.
پس از برگزاری مراسم افتتاحیه و خوشآمدگویی توسط جناب آقای سید محمد دیباجی، مشاور حقوقی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ایران و سرکار خانم دکتر نظیف کار، رئیس دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه، برگزاری جلسه توجیهی قضات و تیمها، تبادل لوایح در روز نخست و پس از آن، مهمانی شام به میزبانی کمیته ملی حقوق بشردوستانه و جمعیت هلال احمر، مسابقات در روزهای دوم و سوم، در سه مرحلهی مقدماتی، نیمهنهایی و نهایی برگزار شد.
در مرحلهی مقدماتی، ۶ تیم از ده تیم یادشده، از دور مسابقات خارج شدند و تیمهای دانشگاه ملی حقوق راجیو گاندی، دانشکده حقوق کاتماندو، دانشگاه ملی حقوق ماهاراشتا و دانشگاه کلمبو، به مرحلهی نیمهنهایی راه یافتند. سپس، دو تیم دانشگاه ملی حقوق راجیو گاندی و دانشکده حقوق کاتماندو که به مرحلهی نهایی راه یافتند، به رقابت با یکدیگر پرداختند.
در مراسم اختتامیه، نخست، سرکار خانم دکتر نسرین مصفا، رییس انجمن ایرانی مطالعات ملل متحد و سپس، جناب آقای مارک آخرمان، ریاست نمایندگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ایران، سخنرانی کردند. در پایان، نتایج این دور از مسابقات به شرح زیر اعلام شد:
مقام نخست: تیم دانشکده حقوق کاتماندو (نپال)، متشکل از:
Shraddha Prasai, Deepti Poudel, Anju Chand
مقاوم دوم: تیم دانشگاه ملی حقوق راجیو گاندی (هند)، متشکل از:
Ushashi Datta, Grover Adwiteya, Sawhney Sugandha
بهترین لایحه: تیم دانشگاه ملی حقوق ماهاراشتا (هند)، متشکل از:
Navneeta Shankar, Mukund Shalesh, Snehal Parshuram
بهترین پژوهشگر از تیم دانشگاه کلمبو (سریلانکا):
Shelani Palihawadana
بهترین موتر از تیم دانشگاه ملی حقوق ماهاراشتا (هند):
Navneeta Shankar