پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۵
جلسه پرسش و پاسخ با نامزدهای مقام دبیرکل سازمان ملل متحد

برهه کنونی را یکی از حساس ترین و آشفته ترین دورانهای جهان می دانند و دبیرکلی سازمان ملل متحد، «ناممکن ترین شغل دنیا» قلمداد می شود. در جهانی نامطمئن از خطر تروریسم تا تغییرات اقلیم، فرد اول سازمان ملل متحد اهمیت مضاعفی برای «ما مردمان» پیدا می کند.

برای اولین بار، دانشجویان و علاقه مندان ایرانی این فرصت را پیدا می کنند تا با آرمان ها، اهداف و برنامه های نامزدهای کسب دبیرکلی سازمان ملل متحد آشنا شوند و سئوالات و دغدغه های خود را مطرح نمایند.

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد در نظر دارد طی تلاشی در قالب مناظره از طریق ویدئوکنفرانس (آنلاین)، با تعدادی از نامزدهای پست دبیرکل سازمان ملل متحد به گفت وگو بنشیند تا جامعه علمی ایران ضمن کسب فرصت ارزیابی دقیق وضعیت فعلی ملل متحد و آینده آن، فرصت مغتنمی برای مشارکت شفاف و علمی و طرح سئوالات خود پیدا نماید: جانشین بان کی مون برای تقویت نهاد دبیرکل ملل متحد در جهان پرآشوب چه خواهد کرد؟ اولویت های آتی سازمان ملل متحد چیست؟ آیا دبیرکل یارای ایستادگی در برابر قدرتمندان را خواهد داشت؟

این نشست، با مشورت و همیاری وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و هماهنگی دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد (نیویورک) و با همکاری مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران برگزار می گردد.

نظر به گستره بین المللی این رویداد و زبان برگزاری انگلیسی، تسلط نسبی به این زبان مطلوب خواهد بود.

گفتنی است با وجود سلسله نشستهای بی سابقه جهانی جهت شفافیت دهی به فرآیند انتخاب دبیرکل، این رویداد اولین در نوع خود در ایران خواهد بود.

جهت اعلام تمایل خود برای شرکت در این نشست و همچنین ارسال سئوال خود از نامزدهای کسب دبیرکلی ملل  متحد، ایمیلی حاوی نام و نام خانوادگی، محل تحصیل یا اشتغال و همچنین سئوال خود را به ایمیل ذیل ارسال نمائید:

info@iauns.org

نظر به محدودیت تعداد شرکت کنندگان و لزوم تمهید ترتیبات شایسته، تائیدیه درخواست شرکت کنندگان متعاقبا به اطلاع ایشان خواهد رسید. هماهنگ کننده این برنامه در انجمن، سرکار خانم نسیم زرگری نژاد هستند که از طریق ایمیل انجمن می توانید با ایشان تماس حاصل نمائید.

 

درباره انتخاب دبیرکل

دبیرکل سازمان ملل متحد، شخص اول دبیرخانه و سازمان، با رای مجمع و به پیشنهاد (تعیین کننده) شورای امنیت به مدت پنج سال قابل تمدید منصوب می‌شود. گستره وظایف کاری و مسئولیت‌های دبیرکل شامل تمامی فعالیت‌های سازمان ملل متحد، اعم از عملیات حفظ صلح تا میانجیگری در اختلاف های بین المللی، تا بررسی روندهای اقتصادی و اجتماعی تا مطالعات دربارۀ حقوق بشر و توسعۀ پایدار است.

در ملل متحد ایده آل، دبیرکل باید «دیپلمات بی طرف، حامی منافع جهانیان، مقام اجرایی عالی، تبلور آرمان‌های ملل متحد، و صدای مردم بویژه قشر فقیر و آسیب پذیر» باشد تا بتواند فارغ از منافع شخصی یا ملی و فشارها، انتظارات از ملل متحد را تجلی بخشد و به وظایف مصرحه خود عمل نماید. تا کنون، هشت مرد دبیرکل سازمان ملل متحد بوده اند: تریگوی لی(اهل نروژ، از فوریۀ ۱۹۴۶ تا کناره گیری در  نوامبر ۱۹۵۲)، دگ همرشولد (اهل سوئد، از آوریل ۱۹۵۳ تا هنگام مرگ در جریان سقوط هواپیما در آفریقا در سپتامبر ۱۹۶۱)، او تانت (اهل برمه، از نوامبر ۱۹۶۱ تا دسامبر ۱۹۷۱)، کورت والدهایم(اهل اتریش، از ژانویۀ ۱۹۷۲ تا دسامبر ۱۹۸۱)، خاویر پرز دکوییار (اهل پرو، از ژانویۀ ۱۹۸۲ تا دسامبر ۱۹۹۱)، پطروس پطروس غالی (اهل مصر، از ژانویۀ ۱۹۹۲ تا دسامبر ۱۹۹۶)، کوفی عنان (اهل غنا، از ژانویۀ ۱۹۹۷ تا دسامبر ۲۰۰۶) و بان کی مون (اهل کره جنوبی، از ژانویه ۲۰۰۷ تا به امروز). یکی از ویژگی‌های این دوره از انتخاب دبیرکل، ایجاد پویش‌های مختلف جهانی برای انتخاب یک زن به این سمت و حضور چندین تن از زنان فعال در عرصه بین المللی در میان نامزدها است.

 

آیین نامه کمیته جوانان انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد



اطلاعات بیشتر