یکشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱
 
نوبت دوم مجمع عمومی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با دستورکار اصلی
انتخاب ششمین دوره اعضای هیئت مدیره و بازرس انجمن در تاریخ پنجشنبه نهم تیرماه ۱۴۰۱

در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

 

 

 

 

 

جلسه نوبت دوم مجمع انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد در صبح روز پنجشنبه نهم تیرماه ۱۴۰۰ براساس بند۲ ماده ۱۰ اساسنامه در محل سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی تشکیل شد. در ابتدای جلسه، هیأت رئیسه مرکب از آقایان دکتر قاسم افتخاری، دکتر سیدباقر میرعباسی و دکتر حسین شریفی طراز کوهی و خانم دکتر اکرم قدیمی نماینده وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای نظارت بر انجام دستورکار مجمع در جایگاه مستقر شدند.

سپس دکتر نسرین مصفا رئیس انجمن، ضمن ارجاع به گزارشات سالانه انجمن در سال های خدمت پنجمین دوره هیئت مدیره، مطالبی از فعالیت انجمن و اهمیت تدوین راهبرد برای آینده انجمن بیان کردند.

سپس دکتر سیدقاسم زمانی، بازرس انجمن، ضمن بیان اهمیت مشارکت مالی اعضا از طرق مختلف، دادن حق عضویت سالانه، هدایا، کمک بر مبنای ماده ۱۷اساسنامه، گزارش مالی انجمن در سال های ۱۳۹۸، ۱۳۹۹، ۱۴۰۰*، را ارائه کردند که به تصویب مجمع رسید.

پس از آن موارد زیر نیز در جلسه  مطرح، مورد بحث و تبادل نظر و سپس به تصویب مجمع رسید:

 

  1. تاسیس شعبه خوزستان انجمن بر مبنای آیین نامه تشکیل شعب انجمن
  2. برمبنای بند۴ ماده ۱۱ اساسنامه ،حق عضویت سالانه انجمن، دانشجویی ۵۰ هزار تومان، وابسته ۱۰۰  هزارتومان و پیوسته، مبلغ ۳۰۰ هزارتومان تعیین شد. لازم به تذکراست که آخرین تغییر حق عضویت در مجمع سال ۱۳۹۷ صورت گرفته بود.
  3. اقدام هیات مدیره برای تشکیل گروه های علمی بر اساس بند۲ ماده ۱۳ اساسنامه انجمن برای فعالیت در زمینه های مورد نیاز انجمن

 

سپس انتخابات بر مبنای بند ۱و۲ ماده ۱۲ اساسنامه انجمن برگزارگردید و افراد زیر انتخاب شدند:

 

هیات مدیره،

 اعضای اصلی به ترتیب: 

۱-دکتر نسرین مصفا

۲-دکتر ابراهیم بیگ زاده

۳-دکتر پوریا عسکری

۴-دکتر محمدرضا ضیایی بیگدلی

۵-دکتر فریده محمدعلی پور

اعضای علی البدل

۱-دکترستارعزیزی

۲-دکتر جواد امین منصور 

 

بازرس اصلی

۱-دکتر حسن سواری

بازرس علی البدل

۲-دکتر شهرام زرنشان

جلسه در ساعت 12:30 به پایان رسید.

 

*تراز سال های مذکور در دبیرخانه انجمن موجود و برای اطلاع در دسترس می باشد

*********************************************

 

گزارش رئیس انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد.

 

به نام آن‌که جان بخشید ما را

تن و توش و توان بخشید ما را

هیات رئیسه محترم،

اساتید ارجمند،

اعضای گرامی پیوسته انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد،

عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت یکایک شما که در این روز گرم تابستان با تشریف‌فرمایی خود، مجمع انجمن را مزین فرمودید.

موجب شکر خداوندی است که  بعد از گذشت ایام سخت سه سال گذشته دوران کرونا، مجمع امروز تشکیل  و انشاالله به اصلی‌ترین دستور کار خود که همانا برگزاری ششمین دوره هیات مدیره و بازرس است، نائل گردد.

بیش از دو دهه از تاسیس و آغاز به کار انجمن به عنوان یک نهاد علمی مدنی در جامعه ما می گذرد. در طول سال‌ها، کارگزاران انجمن در ادوار مختلف تلاش‌های خود برای انجام وظیفه در چارچوب اهداف اساسنامه ضمن حفظ اصول اساسی فعالیت چنین نهادی به کار بستند؛ نهادی که مشروعیت خود را از انجام کارهای اصیل، و به پشتیبانی اعضای محترم و جامعه علمی ایران کسب می‌نماید.

گزارش فعالیت‌های سالانه این دوره هیات مدیره به طور مرتب از طرف انجمن به موقع اطلاع رسانی شده است و از ذکر دوباره آن‌ها با توجه به محدودیت وقت خودداری می کنم. (اینجا،اینجا،اینجا،اینجا،اینجا و اینجا)  ولیکن به چند نکته اساسی در مورد فعالیت‌های انجمن در سال های گذشته اشاره می‌نمایم.

در سابقه تاریخی کشورمان شاهد فعالیت جمعیت طرفدار جامعه ملل و انجمن طرفدار سازمان ملل متحد بوده ایم. در شرایط و بستر دیگری انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با نگاه حکیمانه به این سازمان، هویت‌بخش مطالعات آن در ایران بوده است.

دیگر آن ‌که این انجمن، نقطه پیوند و اتصال جمعی از اساتید و پژوهش‌گران حقوق بین‌الملل، روابط بین‌الملل و دیگر رشته‌های مرتبط، از دانشگاه‌ها، پژوهشگاهها ، نهادهای علمی و اجرایی در پهنه جغرافیای ایران، با دیدگاه‌های متفاوت و رویکردهای نسلی مختلف، ولیکن با علقه اصلی انجام مطالعات سازمان ملل متحد است.

با توجه به گستره زیاد فعالیت، انجمن در طول دو دهه، نقش به سزایی در تولید ادبیات و نشر دانش به ویژه در زمینه حقوق بین‌الملل از طریق انتشار کتب، نشریه، تالار گفت‌وگو، گزارشات نشست‌ها داشته‌ است. در انجام وظایف آموزشی، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های مختلف به فعالیت ثابت انجمن بدل شده است که خود، مبین استمرار و پیوستگی به عنوان یکی از شاخص‌های انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد است.

در کنار فعالیت‌های گسترده علمی، همواره تلاش انجمن بر تقویت روابط انسانی میان اعضا بوده است تا تجلی‌ واژه «محفل انس» باشیم.

پس از عبور ازدو دهه اول فعالیت و رشد به مرحله فعلی، انجمن در پرتو دگرگونی‌های جهانی در عرصه فعالیت‌های علمی در سطح ملی و بین‌المللی، نیازمند تدقیق در راهبرد جامعه خویش برای فعالیت‌ها است. از این رو، با امید به دارا بودن امکانات لازم ، موارد ذیل برای توسعه فعالیت‌های انجمن پیشنهاد می‌گردد:

  1. تولید ادبیات درباره پایه‌های نظری و فکری سازمان ملل متحد بر مبنای نظریات حقوق بین الملل و روابط بین الملل به ویژه از دیدگاه کشورهای غیرغربی و پسا استعماری،
  2. انجام فعالیت‌ها و برگزاری جلسات علمی برای درک بهتر تعاطی حقوق بین الملل و سیاست بین الملل،
  3. تقویت همکاری‌های علمی بین المللی، از طریق تقویت نشریه، تالار گفتگو، و تارنمای انگلیسی
  4. بهره مندی از موقعیت مقام مشورتی شورای اقتصادی اجتماعی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد برای تاثیرگذاری در گفتمان مطالعات سازمان ملل متحد در نهادهای ملی و بین‌المللی،
  5. تقویت ساختار انجمن با تشکیل گروه‌ها و کمیته‌های علمی پیرامون موضوعات مربوطه در راستای اهداف اساسنامه انجمن
  6. تمرکز زدایی و پشتیبانی از تشکیل شعبه‌های انجمن در گستره جغرافیایی کشور،
  7. تقویت تارنما، و حضور موثر علمی در شبکه های اجتماعی،
  8. تدوین تاریخ بیست ساله انجمن و نقش آن در ترویج مطالعات سازمان ملل متحد در ایران،
  9. تدوین تاریخ شفاهی انجمن،
  10. تقویت نمادهای هویت انجمنی،
  11. دست یابی به موازین و شاخص‌هایی مساعدت‌بخش جهت تقویت مرجعیت‌ انجمن مانند اعطای جایزه،
  12. بهره‌مندی از درس‌های آموخته از فعالیت کمیته جوانان و تقویت فعالیت داوطلبانه جوانان در انجمن.

 

در اینجا لازم است که به تدوین مجموعه نکوداشت استاد معظم حقوق بین الملل، دکتر جمشید ممتاز اشاره نمایم که به همت دکتر شریفی طرازکوهی و آقای سیدعلی موسوی تدوین و انشالله پس از طی مراحل نهایی سال جاری به زیورطبع آراسته می‌گردد.  

به نام انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، وظیفه می دانم از همکاری صمیمانه و زحمات ارزنده یکایک اعضای ارجمند هیات مدیره، اصلی و علی البدل، و بازرس اصلی و علی البدل در این دوره سپاسگزاری کرده که حتی در شرایط سخت ایام کرونا، با تشکیل جلسات مجازی و برنامه‌ریزی برای فعالیت‌ها به استمرار انجام وظایف کمک کردند.

وظیفه دارم از مساعدت‌های ارزشمند دبیرکل معزز انجمن، دکتر پوریا عسکری سپاسگزاری نمایم. زحمات ایشان در نشریه انجمن و تالار گفت‌وگو که تازه‌ترین تحولات حقوق و روابط بین المللی را منتشر می کند، شایسته تقدیر فراوان است. 

از خانم دکتر اکرم قدیمی، رئیس محترم انجمن ترویج علم ایران و دبیراسبق کمیسیون انجمن های علمی ایران  که به عنوان نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای نظارت بر انتخابات در این  جلسه شرکت کرده و انجمن را مفتخرنمودند، تشکر بسیار می کنم.

از خانه اندیشمندان علوم انسانی، و پدرگرامی خانه، دکتر علی اصغر قاسمی و همکاران محترم ایشان برای جلسه امروز بسیار سپاسگزاری می نمایم.

بسیار قدردان همکار عزیز دبیرخانه خانم اعظم پازدار که بطور مستمر و گاه شبانه‌روزی در طول  سال زحمات فراوانی را صمیمانه متقبل می شوند، هستم. 

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد در طول سال های حیات خود، چند تغییر مکان داشته، ادوار مختلف هیات مدیره را تجربه کرده است، ولیکن عنصر حفظ‌کننده و تداوم بخش آن، همانا علاقه و همبستگی میان اعضا و عشق به خدمت به این نهاد است که انشاالله در آینده هم وجود خواهد داشت.

 ضمن احترام به همه در گذشتگان بیماری عالمگیرکووید-۱۹، به ویژه اعضای هیت علمی کشورمان در این بلیه، با افسوس یاد و نام عضو انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، استاد جوان وپر تلاش، دکتر ولی‌الله نوری را که در سال گذشته روی در نقاب خاک کشید را گرامی می‌دارم.

انشاالله انتخابات امروز هم برگزار و اعضای هیات مدیره و بازرس منتخب مسئولیت خود را به عهده خواهند گرفت. ولیکن می‌دانیم که خدمت در انجمن فقط محدود به اعضای هیات مدیره نیست. راه‌های متعدد برای کمک به این نهاد وجود دارد که خوشبختانه انجمن همواره از مساعدت بسیاری از اعضا جامعه علمی و اجرایی کشور برخوردار بوده است که آن را ارج بسیار می نهد. 

سلامتی و توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم.

 

در پناه خداوند

نسرین مصفا

 

 

 

 


 

آیین نامه کمیته جوانان انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد



اطلاعات بیشتر