سه شنبه ۰۸ آبان ۱۳۹۷
گزارش نشست تخصصی «آثار و چشم انداز دستور موقت دیوان بین المللی دادگستری در قضیه نقض عهدنامه مودت۱۹۵۵به لحاظ بازگشت تحریم ها»

گزارش نشست تخصصی «آثار و چشم انداز دستور موقت دیوان بین المللی دادگستری در قضیه نقض عهدنامه مودت۱۹۵۵به لحاظ بازگشت تحریم ها»

تهیه و تنظیم:میترا دودانگه ای

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با همکاری مرکز امورحقوقی بین المللی ،خانه اندیشمندان علوم انسانی و مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، در ایام  تاسیس سازمان ملل  متحد،نشستی را با عنوان «آثار و چشم انداز دستور موقت دیوان بین المللی دادگستری در قضیه نقض عهدنامه مودت۱۹۵۵به لحاظ بازگشت تحریم ها» در تاریخ پنج شنبه ۳ آبان ۱۳۹۷برگزارکرد.

در ابتدا دکترنسرین  مصفا ،رییس انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد،ضمن عرض خیر مقدم و خوشآمد گویی به اساتید و مهمانان، وقدردانی از سخنرانان  نشست، به سالروز تاسیس سازمان ملل اشاره کردند. ایشان ضمن برشمردن چالشها وسئوالاتی که پیرامون کارایی سازمان درحال حاضر وجود دارد، بر اهمیت تاریخی تشکیل این سازمان  و نقش آن در صلح و امنیت بین المللی در طول نزدیک به هفتاد و پنج سال از زمان تاسیس تاکیدکردند. همچنین بر این امر که قاضی  اختصاصی پرونده در دیوان بین المللی دادگستری ،دکتر جمشید ممتاز ،همچنین هیات ایرانی مشارکت کننده، آقایان دکتر محبی ،دکتر بیگ زاده،دکتر قنبری جهرمی ،دکتر سادات میدانی ،دکتر هادی اذری وهمچنین کارشناس هیات ،اقای علیرضا رنجبر همه از اعضای انجمن بوده ،تاکید وآنرا موجب افتخاردانستند.

 . پس از ان  آقای مقدم ،معاون مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران  متن کامل پیام دبیر کل سازمان ملل متحد،انتونیو گوترش را قرائت نمودند ؛  

 

«روز ملل متحد، یادآور زادروز منشور تاسیس سازمان ما است،  سندی برجسته دربردارنده‌ امیدها، رویاها و آرزوهای "ما مردمان"

. روزانه، زنان و مردان ملل متحد برای  معنا دادن عملی به آن منشور، مشغول فعالیت اند.  با وجود موانع و مشکلات، ما هرگز تسلیم نخواهیم شد. فقر مطلق در حال کاهش است، اما نابرابری فزاینده‌ای را شاهد هستیم. ما تسلیم نخواهیم شد؛ زیرا می‌دانیم از راه کاهش نابرابری، به امید و فرصت و صلح در سراسر جهان خواهیم افزود. تغییرات اقلیمی سریع‌تر از اقدامات ما در برابر آن به پیش می‌رود، اما تسلیم نخواهیم شد؛ زیرا می‌دانیم اقدام برای اقلیم، تنها راه موجود است. حقوق بشر در مکان های  بسیاری نقض می‌شود. اما تسلیم نخواهیم شد؛ زیرا می‌دانیم احترام به حقوق بشر و منزلت  انسان، نخستین شرط برای صلح است. تعداد درگیری ها در حال افزایش است و مردم دچار رنج و عذابند. اما تسلیم نخواهیم شد؛ زیرا می‌دانیم هر مرد، زن و کودک، سزاوار زندگی سرشار از صلح و آرامش است. اجازه دهید در روز ملل متحد، تعهد خود را تکرار کنیم. تا اعتماد درهم شکسته را بازیابیم. تا به سیاره‌ خود، التیام ببخشیم. تا هیچ‌کس نادیده انگاشته نشود. تا به عنوان مللی متحد، بر منزلت هر فرد و همگان صحه بگذاریم. »

پس از ان نشست اغازشد.

سخنرانان این  نشست دکتر محسن محبی عضو هیئت علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی ، دکتر ابراهیم بیگ زاده رئیس دانشکده و عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران، دکتر هادی آذری عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی و دکتر پوریا عسکری دبیرکل انجمن و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بودند؛که  به ترتیب در باره موضوعات تخصصی  صحبت کردند: دکتر بیگ زاده و دکتر اذری ، ریشه، تاریخچه و محتوای قرار موقت ، شرایط صدور دستور موقت را مورد بررسی قراردادند. دکتر عسکری نیز بیانیه دکتر ممتاز و نظریه قاضی ترینیداد را تشریح و نقاط اشتراک آن ها راتبیین کردند، دکتر محبی،سخنان خودرا  با تعلق  موفقیت در دیوان  به جامعه حقوقی اغاز و عنوان داشتند این نتیجه  محصول اجماع نظر حقوقدانان برای همکاری  است. ایشان در ادامه به صحبت در مورد دادخواست ایران و نظرات موافقان و مخالفان این امر پرداختند. در آخربه بخشی از سئوالات  حضار پاسخ داده شد.

 با عنایت و اهمیت موضوع و حضور اعضای هیات ایران در دیوان بین المللی دادگستری، نشست انجمن  با استقبال قابل توجهی از طرف اساتید، پژوهشگران و دانشجویان روبرو شد.
 در پایان نشست علمی ، درهنگام پذیرایی، انجمن مانندهمیشه شاهد گفتگوی صمیمانه وفضای تعامل علمی میان اعضابود.

..

 

گزارش نشست تخصصی «آثار و چشم انداز دستور موقت دیوان بین المللی دادگستری در قضیه نقض عهدنامه مودت۱۹۵۵به لحاظ بازگشت تحریم ها»
گزارش نشست تخصصی «آثار و چشم انداز دستور موقت دیوان بین المللی دادگستری در قضیه نقض عهدنامه مودت۱۹۵۵به لحاظ بازگشت تحریم ها»

آیین نامه کمیته جوانان انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد



اطلاعات بیشتر