پنجشنبه ۰۴ شهریور ۱۳۹۵
گزارش هشتمین دوره مسابقات ملی شبیه سازی جلسات دیوان بین المللی کیفری (موت کورت) یادواره هانری دونان

گزارش هشتمین  دوره مسابقات ملی شبیه سازی جلسات دیوان بین المللی کیفری (موت کورت) یادواره هانری دونان

تهیه و تنظیم: اعظم پازدار

 

تحقق عدالت و مبارزه با بی کیفری(Impunity)  مهمترین هدف حقوق بین الملل کیفری است که برای دست یابی به آن تلاش های مستمر و فراوانی در سطح جامعه بین المللی صورت گرفته است. برگزاری مسابقه های شبیه سازی دیوان بین المللی کیفری و آشنا کردن دانشجویان حقوق با چگونگی رسیدگی در دیوان به صورت عملی (linicalC)، اقدامی است در راستای رسیدن به این هدف.

امسال نیز دفتر نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران با همکاری انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه و موسسه مطالعات و پژوهش های حقوقی شهر دانش، هشتمین دوره مسابقات ملی شبیه سازی جلسات محاکمه دیوان بین المللی کیفری (موت کورت) یادواره هانری دونان را در روز پنج شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۵ در محل سالن اجتماعات مجتمع توانبخشی جمعیت هلال احمر در تهران برگزار کردند.

مراسم با قرائت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران شروع شد. پس از آن دکتر پوریا عسکری (مشاور حقوقی اسبق کمیته بین المللی صلیب سرخ) ضمن سلام و خوش آمدگویی و ابراز خوشحالی نسبت به سطح علمی بالای شرکت کنندگان، در ارتباط با شیوه برگزاری مسابقات توضیحاتی ارائه دادند و افزودند در این مسابقات، یک پرونده فرضی مربوط به حقوق بین المللی کیفری در اختیار تیم های شرکت کننده قرار گرفته است. این تیم ها در مقابل تیم قضات که از استادان برجسته حقوق کشور هستند، یک بار در مقام دادستانی و یک بار دیگر در مقام وکیل مدافع متهمان فرضی قرار می گیرند. دانش و معلومات حقوقی در کنار نحوه ارائه و نیز نوآوری ها و مسائل روان شناختی چون اعتماد به نفس و نیز مهارت بر زبان انگلیسی برای موفقیت در چنین شبیه سازی ضروری است و هر کدام از این موارد دارای نمره هستند.
مسابقات این دوره با حضور ۱۲ تیم متشکل از گروه های سه نفره از دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه مفید قم، دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه، دانشگاه مازندران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی و دو تیم متشکل از دانشگاه های مختلف، برگزار شد. این تیم ها در مقابل دو محکمه، یکی در محل سالن همایش و دیگری در سالن موزه مجتمع توانبخشی جمعیت هلال احمر به رقابت پرداختند.

دکتر رضا موسی زاده(استاد دانشکده روابط بین الملل)، دکتر سیدمحمدقاری سید فاطمی(استاد دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر هاجر سیاه رستمی(استاد دانشکده هلال احمر)، دکتر بشیریه(استاد دانشگاه علامه طباطبایی) به عنوان هیأت قضات دادگاه اول حضور داشتند.

دکتر حسن سواری(استاد دانشگاه تربیت مدرس)، دکتر علی خالقی(استاد دانشگاه تهران)، دکتر محمدجعفر ساعد (دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی)، دکتر کتایون حسین نژاد(رئیس پیشین دپارتمان ارتباطات و همکاری ها در کمیته بین المللی صلیب سرخ در دفتر تهران) هیأت قضات دادگاه دوم را تشکیل می دادند.

مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات با سخنرانی خانم دکتر مصفا همراه بود. ایشان در بخش پایانی همکاری با نهادهای برگزار کننده این مسابقات را موجب خوشوقتی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد دانسته و گفتند به این نکته معتقد هستند که در حال حاضر موت کورت بخشی از زندگی جامعه دانشجویان حقوق  ما تبدیل شده است.همچنین ایشان از افزایش روحیه همکاری میان دانشجویان ابراز خوشحالی نمودند و گفتند رقابت و همکاری هردو شیرین هستند اما ممکن است در رقابت نتیجه دلخواه به دست نیاید اما همکاری همیشه دارای نتیجه است و نتیجه آن هم افزایش توانمندی و روحیه مدارا می باشد.

خانم دکتر مصفا در پایان از همه برگزارکنندگان و دنبال کنندگان، دانشجویان و استادان بخاطر حضور در این مسابقات تشکر و سپاسگزاری ویژه کردند.

پس از ایشان نیز آقای مهرداد اشراقی رئیس دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشر دوستانه و دکتر علی خالقی از طرف موسسه شهردانش و همچنین نماینده آقای الیویه مارتین رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ سخنان پایانی خود را ارائه نمودند.

در پایان نیز از کمیته دانشجویی انجمن ایرانی مطالعات ملل متحد که چهار نفر از اعضای خود را به عنوان منشی برای این دوره از مسابقات معرفی کرده بود، تقدیر و تشکر به عمل آمد.  خانم ها پریناز توفیقی و شهرزاد رئیسی به عنوان منشی های دادگاه اول و خانم ها شیوا خاکپور و نفیسه اسدزاده به عنوان منشی های دادگاه دوم در این دوره مشارکت داشتند.

در نهایت این مسابقه با معرفی ۴ تیم برتر با اهدای جوایز و دریافت گواهی شرکت در این مسابقات به شرکت کنندگان به پایان رسید. تیم اول با ترکیبی مختلف از دانشگاه ها، تیم دوم از دانشگاه شهید بهشتی، تیم سوم از دانشگاه علامه طباطبایی و تیم چهارم نیز ترکیبی مختلف از دانشگاه ها بودند.

آقای سید محسن سید احمدی به عنوان بهترین پژوهشگر Researcher))  و سرکار خانم سوگل سودبر به عنوان بهترین ارائه دهنده  Mooter)) انتخاب شدند. همچنین عنوان بهترین لایحه و کیفر خواست به تیم شماره ۸ اختصاص یافت.

در ادامه می توانید تصاویر منتخب مربوط به این دور از مسابقات را مشاهده فرمایید.

 

گزارش هشتمین دوره مسابقات ملی شبیه سازی جلسات دیوان بین المللی کیفری (موت کورت) یادواره هانری دونان
گزارش هشتمین دوره مسابقات ملی شبیه سازی جلسات دیوان بین المللی کیفری (موت کورت) یادواره هانری دونان
گزارش هشتمین دوره مسابقات ملی شبیه سازی جلسات دیوان بین المللی کیفری (موت کورت) یادواره هانری دونان

آیین نامه کمیته جوانان انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد



اطلاعات بیشتر